Fáradt tenger - 21.

by - 7/04/2021

Sziasztok!
Következő rész, őszinte leszek, nekem innentől vált a kedvencemmé ez a fic. Imádtam a részt, ami most kezdődik, a képeslapokat, az egész hangulatát, még ha nagyon szomorú is. Remélem, ti is annyira szeretitek, mint én. Hagyjatok nyomot!
(Apróság, jövő héten valószínűleg nem lesz rész, egyrészt azért, mert nagyon hosszú, másrészt azért, mert itt Amerikában Függetlenség napját ünnepelünk, és minden rokon IS a házban van egész héten, este társas, miegymás, amúgy meg munka. Valószínűleg nem lesz időm, szóval se ez, se UV nem várható. Köszönöm a megértéseteket!)
Puszi&Pacsi


21. fejezet

Az április egy pislantás alatt telik el, miközben Louis előkészíti a világítótornyot, elvégezni az utolsó simításokat, amik különlegessé teszik a helyet. A szíve összefacsarodik picit, amikor minden itallapot visszatesz a helyére az étkezőben, de nem akad meg rajta túl hosszan, mert annyira el van foglalva az tökéletesítésekkel. Hamarosan meg is érkeznek az első vendégek idős házaspárok személyében, akik madárlesre érkeztek, és néhány turista. Elfoglaltabbá teszik Louis-t, mint számított rá, és éppen ebben reménykedett. Alig van egyáltalán ideje, hogy hiányolja Harryt, de ettől még mindig aggódik érte egy kicsit, ez ellen semmit sem tehet. Valahányszor az érzés túlságosan a hatalmába keríti, azon gondolkodik, hogy Harry épp aranyra sül valahol LA partjainál, víz pereg le a vállán, végig az izmos hátán, miközben széttárt karokkal nézi az óceánt, hogy befogadja az egészet. Louis arra gondol, ahogy szinte újrakeresztelkedik a Csendes-óceánban, hogy visszatérjen a régi életébe, de már újra születve. Ugyanaz a személy, mégis teljesen más.
Valószínűleg jól van, Louis mindig ezt gondolja magában. Harry biztosan egyáltalán nem is gondol Louis-ra, túl elfoglalt a popsztár dolgokkal. Valószínúleg jól van.
Épp úgy, ahogy Louis is rendben van, bár alig tud aludni a szomorúságtól és sóvárgástól a kabinjában. Louis is jól van, annak ellenére, hogy minden este újraolvassa a képeslapot, amit Harry küldött neki, az ujjai pedig végigsimogatják a betűket a zseblámpa fénye alatt.
Először dühös volt, amiért Harry még csak megközelítőleg se hagyott neki valami címet, akár egy postafiókot, ahová írhat, megválaszolhatja a képeslapot. De ahogy telt az idő, ahogy az április a májusba tűnt, a napok egyre hosszabbak, a nap reggel ötkor kel, Louis megértette. Harry védi a magánéletét, és Louis-nak semmi joga dühösnek lenni emiatt. Arról nem is beszélve, ha a lap megbízható, mostanra már nincs is az anyukájánál, hanem rég LA-ben dolgozik. Használhatatlan cím lett volna egyébként is, Louis-nak nincs oka ezen agyalni.
Ezen felül, Louis mégis mit írhatott volna? Amikor az egyetlen dolog, amit mondani akar, valószínűleg valami olyasmi, amit nem kellene elmondania.
Ennek ellenére, Louis folyton újraolvassa a lapot, és fejben válaszol is rá a szobája magányában, 
minden este a párnája alá csúsztatja a képeslapot, miután kikapcsolja a zseblámpát olyan éjfél körül, és diktálni kezd magának…

Legdrágább Harry - Nem, túl sokatmondó.
Harry - Nem, túl formális.
Popsztár! - Nem, túl kacér.
Drága Harry - Hiányzik az eredetiség, de Louis-nak fogynak a lehetőségei.
A világítótorony minden nappal egyre jobban megtelik, de nélküled üresnek tűnik. - Nem! Túl egyértelmű.
A világítótorony tele van nyüzsgéssel. Én is elfoglalt vagyok. Hiányoznak a napok, amikor csak az ágyban feküdtünk, a testünk… - Nem!

Nos igen, valószínűleg úgy a legjobb, hogy Harry nem küldte el neki a címét.
Már jócskán májusban járunk, amikor Louis éppen kicsekkol két idős francia hölgyet, a számítógépre vár, hogy véglegesítse nekik a fizetést, ők pedig halkan beszélgetnek egymással, miközben átkarolják, néha megpuszilják a másikat, egyértelműen egy pár, amikor kopogás nélkül megérkezik a postás.
- Mr. MacLean - kiáltja Louis, és örül az elterelésnek. Általában nem szokta zavarni, ha valakik ennyire egymásba vannak bolondulva, hogy még a kezüket is nehezen tartják távol a másiktól, de mióta Harry elment, a fájdalom mindig fellobban a mellkasában a boldog párok láttán. Nehéz ilyesminek tanúja lenni, amikor a másik kéz, amit olyan erősen szeretne szorítani, a világ másik oldalán van, és olyan dolgokat művel, amiket Louis felfogni is nehezen tud. Louis gyűlöli, amit az összetört szíve művel vele, de semmit sem tehet.
- Szia Louis! - válaszol vidáman a postás, csendesen vár oldalt, amíg Louis átnyújtja a számlát a hölgyeknek, és biztonságos utat kíván nekik.
Imádnivalóak és szerelmesek, és Louis lelkében még soha nem volt ilyen erős a vágyakozás szörnye, mint most. Egek, Louis gyűlöli ezt. Gyűlöli.
A két nő távozik, boldogan integetnek, és franciául megköszönnek neki mindent, ahogy kisétálnak, két nagy hátizsák húzza a vállukat. Épp Orkneys felé tartanak, hogy megnézzék a varázslatos sziklaköröket.
- Bármi értékelhető? - viccelődik Louis, körbesétál a recepciós pulton, és megáll a postás előtt. - Nehogy azt mond, hogy számlák, azok unalmasak.
- Ó, igen, van itt valami érdekes Tomlinson - mondja MacLean csillogó szemekkel. - Sose említetted, hogy vannak barátaid Amerikában - teszi hozzá, és Louis ajkai elnyílnak, ahogy vesz egy mély levegőt.
- Várj, mi? - kérdez vissza, a szíve pedig izgatottan kezd verni egy Harry! Harry! Harry! ütemre.
Egek, Louis nem normális, legalábbis erre gondol, mielőtt az agya teljes erővel arra kezd fókuszálni, hogy Harry megint küldött neki egy levelet. Még azért se tud mérgelődni, hogy Mr. MacLean átnézte a leveleit, szokás szerint egyáltalán nem figyelembe véve a magánéletet itt a szigeten.
- Ahogy mondom, LA-ből jött - folytatja a postás, és ha Louis-nak akár egy pillanatig is kétségei támadtak volna a feladóval kapcsolatban, az azonnal elpárolog. - Itt van - teszi hozzá MacLean, lenyúl a kis Royal Mail táskájába a képeslapért, és átnyújtja Louis-nak.
Látnia kell, miképp komolyodik meg Louis arca, mert már nem viccelődik tovább, csak egy megértő mosollyal Louis kezébe adja.
- Vártál már rá, igaz? - kérdi Mr. MacLean, kétszer is megérintve a lapot Louis tenyerében.
Louis bólint, túlságosan sokkoltan ahhoz, hogy beszéljen. Nem kellene annak lennie, tényleg nem. Őrülten reménykedett ebben, persze, szinte imádkozott ezért az éjszakákon, amikor senki se láthatja. Nagyon bízott benne, hogy Harry megint írni fog, hogy elmeséljen minden csodálatos dolgot, ami LA-ben történik. Nagyon remélte, hogy Harry eléggé törődik vele ahhoz, hogy leírja. Tudva, hogy mennyit ártana újabb levelet kapnia tőle, hogy mennyire fájna, mégis akarja, mert soha többet nem hallani felőle, na azt képtelenség lenne elviselni.
Ezért reménykedett, igen. De nem kifejezetten számított semmire. Nem is kifejezetten várt bármit is. Ennek ellenére itt van, a kezében tartja, egy újabb levél Harrytől. Új gondolatok, amik hatalmukba kerítették, miközben távol van, új gondolatok, amiket meg akart osztani Louis-val. Louis-val, aki pedig meg akarja ismerni Harry minden egyes gondolatát. Még a bolondosakat is. Örökké.
- Nos, szép napot, Louis - mondja kedvesen Mr. MacLean, egyértelműen látja, hogy Louis szeretne egyedül maradni.
Ahogy a postás magára hagyja, Louis elbújik a recepciós pult mögött. Túlságosan sokkolt ahhoz, hogy elsétáljon a szobájáig, hogy akár néhány lépést is megtegyen, és talán hülyeségnek hangzik, de nem bírja elviselni a gondolatot, hogy lássák, hogy a közelében létezzenek, miközben ezt a képeslapot olvassa. Így hát elbújik a recepciós pult mögött, a földön ül, a hátát a falnak támasztja, és felhúzza a térdeit. A térdére teszi a lapot, csak néhány pillanatot szentelve annak, hogy nézze rajta az írást, ahogy a lap azt mondja Valaki üdvözöl Kaliforniából, a betűk fénylenek rajta. Halványan mosolyog rajta, ahogy a víz ábrázolva van a lapon, és olyan erős vonzalmat érez hirtelen Harry iránt, hogy biztos benne, a férfi is érzi azt a világ másik oldalán. Valószínűleg még a forróságot is érzi Louis mellkasában, mert képes elérni odáig.
Végül Louis megfordítja a képeslapot, hogy elolvassa.


2019.04.23.

Louis,
Látnod kellene itt a tengert. Másmilyen, és mégis ugyanolyan.
Csak él, mozog, hullámzik.
És nekem is így kell tennem.
Küzdök azért, hogy hangot adjak a saját véleményemnek.
Egyszerre csak egy dal, igaz?
Abban reménykedem, hogy büszke lennél rám.
xH

- Hát persze - suttogja Louis. Annyira dühös azért, hogy Harrynek egyáltalán megfordult a fejében, hogy Louis talán nem teljes lényével büszke rá minden pillanatban, amikor gyenge, őszinte, vagy épp nagyon erős.
Elolvassa újra. Aztán újra.
Csak él, mozog, hullámzik. És nekem is így kell tennem.
Van egyfajta szomorúság a szavaiban, ami nagyon is ismerős Louis-nak, a szomorúság, ami mindig ott lappang Harryben, amit minden nap magával cipel.
Abban reménykedem, hogy büszke lennél rám.
És Louis az. Louis olyan nagyon büszke. Olyan büszke rá, amiről nem is tudta, hogy egyáltalán képes rá. Úgy gondol Harryre, mint valakire, aki kedves, tehetséges, gyönyörű, okos, és annyira annyira rémült. És mégis itt van, harcol saját magáért és a művészetéért.
Egek, Louis szereti őt.
Miért fáj ez ennyire?

***

Louis folytatja az életét, és próbál nem várakozni.
Minden reggel elmegy Cliffordal a megszokott napi futásra. Néha még a lejátszási listákat is hallgatja, amiket Harry állított össze neki. Van, amikor csak elindítja Louis egyik albumát, ignorálva az ijesztő statisztikai számokat a Spotify oldalán, a számokat, amikor olyan nagyon magasak, hogy Louis elhinni is alig tudja. Elmerült Harry halk, és megnyugtató hangjában, és azt tetteti, hogy ez is elég. Szégyellhetné magát, de ki tudhatná meg a gondolatait? Ez csak ő, meg valami magasabb erő, amiben nem is hisz. Annyira hiányzik neki, és annyiszor kívánja, bárcsak hallaná őt, ahogy viccet mesél, vagy épp Clifforddal beszélget.
De az élet megy tovább, akkor is, amikor épp szomorú.
Louis főz a vendégeire, és tekintve milyen sokan vannak a panzióban, az ideje felét a konyhában tölti. Mesékkel és legendákkal szórakoztatja őket Fair Isle korábbi lakóiról, skót népmese könyveket ajánl nekik, és magára hagyja a boldog, elmerült vendégeket, amikor a torony tetején töltik az idejüket.
Esténként, Louis újraolvassa a két képeslapot. Már fejből tudja a szavakat, csukott szemmel el tudná mondani, de van valami kielégítő abban, ahogy nézheti Harry szépen ívelt kézírását, miközben azt a képeslapot érinti, amit Harry is érintett. Néhány nappal a második lap érkezése után, mélyre ásott a kamrában, és talált egy vékony rózsaszín fém dobozkát. Egy kicsit már rozsdás, de belül tiszta volt, így most amikor végez az olvasással, abba teszi bele őket, hogy biztonságban legyenek. Gyakran alszik el a dobozzal a párnája mellett, miközben épp a gondolatbeli válaszon agyal.
Erősen koncentrál, hogy ne érezze zavarban magát a viselkedése miatt. Nagyon igyekszik nem láthatóan elkeseredni vagy megrándulni, amikor az egyik vendég felveszi azt a pulóvert a ládákból, amit Harry is szeretett. Igyekszik, hogy több jó napot tudjon magáénak, mint rosszat, mert a rosszabb napokon annyira fáj Harry hiánya, hogy ki se szeretne kelni az ágyból. Csak folytatja az útját, és igyekszik a remény szikráját se táplálni, amikor Harry szavait olvassa.
Ostobaság így érezni, így szenvedni valaki miatt, aki soha semmit nem ígért neki.
Eltelik egy hét. Aztán egy következő. És Louis elkezd azon gondolkodni, hogy talán ennyi volt, Harrynek nem maradt több mondanivalója a számára. Talán végül túl elfoglalt lett, hogy foglalkozzon vele.
És mégis, épp, amikor ezen kezd agyalni, a postás híreket hoz neki LA-ből.
Ezúttal Louis felszalad a szobájába, miközben a lapot szorongatja az ujjai között, mert a panzió túlságosan tele van ahhoz, hogy bárhol is egyedül legyen. Kicsit kifullad, ahogy felér a toronyba, bár inkább csak az izgatottságtól, mintsem a futástól, a hátát pedig a csukott szobaajtónak támasztja. Amikor végre van ideje ránézni a képeslapra, a fotómontázs LA minden fantasztikus pontjáról megmosolyogtatja, főleg a kép a vízről, a lap közepén. Megfordítja, és Harry kézírásának a látványa felforralja a vérét. De ez az érzés már egy régi barát, Harry betűi megnyugtató látvány számára. Két hete keltezték, és megint szomorú, de telehintve a Harry féle optimista magokkal, amikkel életben tartja magát.

2019.05.07.
Drága Louis,
Egyszerre csak egy valamit csinálok. A dolgok nem tűnnek olyan félelmetesnek, ha egyszerre csak egy napot kell túlélnem. Remélem jól vagy, és a panzió mostanra tele van vendégekkel, készen arra, hogy szerelembe essenek Fair Isle-al.
Ahogy mi is tettük.

Adj egy puszit Cliffnek a nevemben!

xH

Louis kifújja a levegőt, amikor a végére ér, az ujjai pedig végigsimítanak a képeslapon. Harry túlterheltnek érzi magát. Lehet, hogy kifejezetten ezt nem mondta, de Louis elég jól ismeri őt mostanra, hogy a sorok között olvasson. Most jobban kívánja azt, bárcsak Harry ott lenne, mint valaha. Louis-val.
Ez önző vágy, épp olyan, mint korábban is volt, amiket mindig erősen próbált elnyomni.
Harry nem olyasvalaki, akit megtarthat. Louis nem egy lovag, fényes páncélban, a világítótorony pedig nem egy biztonságos mennyország, ahol Harry megpihenhet élete hátralévő részére, elszigetelve a nagy és ijesztő világtól. És még ha így is lenne, Harry nem ezt akarja. És nem is erre van szüksége.
Egy nap csak egy dologra koncentrál. Harry jól van.
Louis határozottan bólint, meggyőzve magát arról, hogy igaza van. Gyorsan a többi közé teszi a képeslapot a fémdobozban, aztán az ágyába rejti, és visszamegy dolgozni.
Később aznap, amikor Clifford csatlakozik Louis-hoz a konyhában, miközben ő ebédet készít, Louis mindent abbahagy, amit éppen csinál, letérdel, és egy nagy ölelésbe vonja a kutyáját. Apró puszikkal halmozza el a buksiját, és amiatt, ahogy csóválja a farkát, Louis úgy dönt, hisz abban, hogy Cliff valahagy tudja, ezek a puszik Harrytől származnak.


Talán ez is tetszeni fog

8 Comments

  1. Hello.
    Jajj a szívem. Vártam is, meg nem is ezeket a részeket. Láttam twitteren ezeket a képeslapokat és ez annyira édes, hogy küldi Louisnak, de közben meg annyira szomorú és fájó, hogy nem lehetnek ott egymásnak. Édeseim. Sajnálom őket nagyon. És meg tudom érteni Lout, amiért nem bírja nézni, ahogy mások szerelmesek.
    Bármennyire fájt, imádtam ezt a részt is! Csodálatos történet! A vége meg... Ott elpityeredtem, ahogy Louis átadta Cliffnek a puszit. Aww, istenem.
    Várom a kövit.
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Igen, hát... Én imádtam ezeket a részeket, de én szeretem ha fáj.. vagy hogy mondjam :D Nekem maradandóbb egy olvasmány, ha sokszor fáj, valahogy. Szerintem ezért is rajongok ennyire a TTS-ért. A képeslapok... A kedvencem volt az egészben. Még csak most jön majd a képeslapozás java. Alig várom, hogy olvassátok. ❤️

      Törlés
  2. Remélem mihamarabb vissza jön.....

    VálaszTörlés
  3. Èdes szíve .....😢fájdalmat okoz ezt a storyt olvasni 😢😍❤️

    VálaszTörlés